- Les Borges Blanques

Gerard Nadal, professor de l’escola de música, aconsegueix creuar l’estret de Gibraltar nedant

Gerard Nadal, el segon començant per la dreta. Foto: Martí Nadal

Gerard Nadal ha aconseguit el repte de creuar l’estret de Gibraltar nedant, sent el primer balaguerí a realitzar-ho. És nedador del Club Esportiu Natació (CEN) Balaguer i professor de flauta travessera de l’escola de música de les Borges, Arbeca i Juneda.

El repte va començar el dia 16 a la ciutat de Tarifa, on juntament amb cinc companys de Barcelona van estar esperant el moment en què, per condicions meteorològiques, l’organització permetés fer la travessia. “Ha estat una experiència genial, amb moltes emocions, tant de patiment per poder creuar com de satisfació en el moment en què vam tocar el Marroc”, ha dit Nadal.

El recorregut va ser de 18,1 km, amb una duració de 4 hores i 33 minuts. “El més dur va ser l’espera, ja que vam estar una setmana a Tarifa i fins al dia abans de marxar no vam poder fer la travessia, primer per culpa de la boira i un fort vent de llevant i després per una plaga d’1,5 km de meduses a la sortida que feia impossible ficar-se a l’aigua i sortir-ne sencer”.

En Gerard portava preparant-se tota la temporada amb el club de natació entrenant de 5 a 7 km diaris per tal d’aconseguir-ho.