- Les Borges Blanques

Torna el programa "Nereu escolar" a les Borges per combatre el sedentarisme d'infants i joves

Les Borges ha iniciat de nou aquests dies el programa "Nereu escolar", adreçat a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys i a les seves famílies per tal de combatre el sedentarisme i potenciar l’alimentació saludable. Organitzat per l’Associació Nereu, i amb la col·laboració de la regidoria de Salut i personal sanitari del CAP de les Borges, aquest any presenta com a novetat la col·laboració del Consell Esportiu de les Garrigues, que permetrà que els escolars borgencs puguin beneficiar-se del conjunt d’activitats del Consell i a la inversa.

En aquest sentit, la regidora Pilar Chimenos, destaca “la necessitat de donar suport a iniciatives com aquesta destinades a la millora de la salut, ja que el sedentarisme i una mala alimentació en edats joves poden tenir pitjors conseqüències". A més, destaca “la implicació de tots els sectors, el CAP, les famílies, el Consell Esportiu i el propi Ajuntament, que fan possible aquest programa, que compta també amb una subvenció de la Diputació de Lleida”.

El programa, que ja va ser introduit a l'anterior legislatura i que es duu a terme a molts pobles i ciutats d'arreu del país, permetrà que dos grups d’infants de primària, un de 6 a 9 anys i l’altre de 9 a 12, i fins a final de curs, dediqui cada setmana una tarda en horari extraescolar a aprendre i practicar conductes d’esport i alimentació saludables.

El programa es caracteritza per treballar en família, de manera que es programen activitats i ponències paral·leles, com els hàbits i mites d'alimentació, estratègies nadalenques, consoles, TV i ordinador, entre d’altres.