- Almatret

Presenten la tercera Xallenge David Duaigües

Presentació de la marxa (foto: Diputació de Lleida)

La Diputació de Lleida va acollir ahir dimarts la presentació de la tercera Xallenge BTT David Duaigües que, com sempre, tindrà la primera jornada a Almatret (3 de març) i la segona a Seròs (10 de març), organitzades pels clubs ciclistes i excursionistes d'aquestes dues poblacions.

L’acte va comptar amb la participació del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo, l’alcalde d’Almatret, Jesús Quiroga, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Seròs, Joel Mesalles, i la coorganitzadora de la Xallenge i col·laboradora de SomGarrigues, Montse Duaigües.

Es tracta d’una cursa no competitiva que va néixer amb l’esperit de donar a conèixer el paisatge de l’Aiguabarreig i que se celebra en memòria d’un dels cinc bombers morts a l’estiu del 2009 durant les tasques d’extinció de l’incendi d’Horta de Sant Joan (Tarragona), natural d'Almatret i gran aficionat a la bicicleta de muntanya.

Cada marxa té dos circuits diferents, un de llarg (50 quilòmetres) i un altre de popular (25 quilòmetres). Els organitzadors van indicar que es tracta de dues curses que compten amb un gran nombre de participants; la passada edició, per exemple, va reunir més de 700 persones a Almatret i més de 650 a Seròs.

Entre les novetats d’aquest any hi ha la participació i implicació dels infants mitjançant una sèrie d’activitats que s’han organitzat per primera vegada perquè comencin a familiaritzar-se amb la BTT. També s’han organitzat diferents visites al patrimoni d’Almatret i Seròs.

Vídeo promocional de la marxa, amb la participació del ciclista Sergi Escobar: http://www.youtube.com/watch?v=I1geX5vMaE0