- Puiggròs

La primera marxa en BTT de Puiggròs supera els 200 participants

Moment de la sortida del poble (foto: Ajuntament de Puiggròs)

Aquest diumenge, 12 de maig, ha tingut lloc la primera marxa en bicicleta de muntanya "Pit Amunt" de Puiggròs, una marxa cicloturista de BTT organitzada pel Club Ciclista Puiggròs i l’Ajuntament de localitat, que ha recorregut els camins de la comarca de les Garrigues amb dues rutes, una de 44 km i 842 m de desnivell acumulat i una altra, de major dificultat, de 64 km i 1.400 m de desnivell acumulat, que ha comptat amb més de 200 participants.

En categoria masculina, ha quedat primer classificat de la cursa llarga Albert Massana (CC Terres de Lleida) i en categoria femenina, Ramona Gabriel (Blue Motors). Pel que fa al circuit de 44 km, els primers en completar-lo han estat Joan Amadeu (Blue Motors) i Sara Vellido (MotoClub Segre) en categoria masculina i femenina, respectivament.

La marxa, que sortia i arribava a Puiggròs, ha travessat també els termes d'Arbeca, els Omellons, Fulleda, Tarrés, Vinaixa i l'Espluga Calba. El president del club organitzador i regidor de l’Ajuntament de Puiggròs, Òscar Ruera, ha explicat que “la cursa ha estat tot un èxit, ja que s’ha superat amb escreix el número de participants esperats i ha permès conèixer paratges de la comarca de gran interès cultural i natural”.

Per la seva banda, l’alcalde de Puiggròs i president del Consell Comarcal, Juli Muro, ha destacat la col·laboració desinteressada de veïns, entitats i empreses del municipi, “gràcies als quals aquesta cursa s’ha pogut portar a terme”.

Deu marxes en BTT a les Garrigues
Amb la de Puiggròs, ja són deu les cites que els amants de la bicicleta de muntanya poden trobar a la comarca de les Garrigues, des de la veterana Transbessons (Juneda) fins a la recent Castell-bike (Castelldans), passant per la Xallenge David Duaigües (Almatret), la Marxa de l'Oli (la Granadella), la Transisquella (l'Albagés), la Terrall-Garrigues (les Borges), la Cérvoles Bike (la Pobla), la Terra d'Oliveres (Arbeca) o la Marxa de la Calç (Tarrés), a més de la marxa d'orientació en BTT que tindrà lloc a l'octubre i passarà per Tarrés, Fulleda, l'Espluga Calba i els Omellons.