- Juneda , Les Borges Blanques

Bones notícies per al bàsquet comarcal

El CB Juneda jugarà la setmana que ve la Final Four per ascendir (foto: Xavi Minguella)

Final de temporada a les lligues de bàsquet amb presència garriguenca. Aquest cap de setmana, tant el Borges (Tercera catalana) com el Juneda (Sènior B territorial Lleida) han culminat la temporada amb victòria, contra el Valls (63-60) i contra el Calaf (74-65), respectivament.

D'aquesta manera, el Borges tanca una lliga en 10a posició i aconsegueix mantenir-se a la categoria [v. SomGarrigues 345], mentre que el Juneda queda tercer classificat i resta pendent de la Final Four que s'ha de jugar a Bellvís la setmana que ve per saber si estarà entre els equips que ascendeixen o no. A aquesta Final Four hi juguen els quatre primers de la taula i per tal que el Juneda pugi es poden donar dos casos: que la final la juguin el primer i el segon, o que la final no la juguin el primer i el segon i hi arribi el Juneda. A més, cal tenir en compte que el quart de la taula no pot ascendir, ja que ja compta amb un equip al grup A.

Oriol Farran, del Club Bàsquet Juneda, explica que "l'objectiu de la temporada és pujar, sigui com sigui". No obstant això, una cosa ja és clara: el positiu balanç del campionat, ja que dels 24 partits jugats, l'equip junedenc només n'ha perdut sis, dels quals només un a casa. "Hem fet la força a casa, estem molt contents de com ha anat la temporada, ja que tot i que a mitja competició van plegar tres jugadors, hem pogut mantenir el mateix nivell que la primera volta només amb set o vuit jugadors, amb els pocs canvis que això permet", afegeix Farran.

Per primera vegada, Copa Federació
Un altre dels èxits d'aquesta temporada per al CB Juneda ha estat la classificació per disputar la Copa Federació, que va tenir lloc a finals de gener. S'enfrontaven els cinc primers del grup A i els tres primers del grup B. Tot i perdre el partit que van disputar contra el Bell-lloc, la valoració és positiva, al ser la primera vegada a la història que s'hi classificaven.

El Borges B, últim
A la mateixa categoria que ha jugat el CB Juneda també hi havia el CB Borges B, que ha quedat últim classificat però que l'objectiu del qual era continuar formant un equip nou de jugadors molt joves. Al no haver-hi categories inferiors, l'equip no descendirà.