Nou marxes en BTT de la comarca s'uneixen en una Xallenger

La presentació ha tingut lloc a la Diputació de Lleida (foto: Diputació de Lleida)

Les nou marxes existents fins ara a la comarca administrativa de les Garrigues s'uneixen sota un mateix paraigües, anomenat "Xallenger Garrigues BTT", amb la qual cosa compartiran els serveis del Consell Esportiu en quant a control d'inscripcions, control tècnic de cada cursa i classificacions generals.

No osbtant això, cada club o ajuntament continuarà organitzant la seva marxa, com fins ara. El paraigua de la Xallenger, però, permetrà abaratir costos -fins a un 20% d'estalvi- i establir en 15 euros les inscripcions, que s'hauran de fer a través del web de cada cursa. Al final de temporada es farà una entrega de premis relacionats amb els productes propis de la comarca. En total, es calcula que hi haurà unes 3.000 inscripcions entre les nou marxes.

La participació a les curses oferirà una classificació general global (excepte en els casos de Castelldans i la Granadella) i al final de la temporada es farà una entrega de premis relacionats amb els serveis productes que ofereix la comarca.

Promoció turística
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la iniciativa, amb les intervencions del diputat provincial i alcalde de Juneda Antoni Villas, el president del Consell Esportiu de les Garrigues, Josep Beas i el secretari tècnic del mateix ens, Carles Gelonch. Villas ha destacat que aquestes marxes són "una aposta del futur, tant pel turisme de qualitat com pel turisme esportiu, és un suport al turisme rural, a les cases de pagès que s'estan montant, als restaurants, als cellers, i tots conjuntament hem de treballar pel futur de les Garrigues".

Propera marxa: Tarrés
L'última marxa a incorporar-se al calendari ciclista de la comarca ha estat la Pit Amunt de Puiggròs, celebrada el cap de setmana passat. Ara, la propera cita més immediata té lloc aquest diumenge a Tarrés, amb la Marxa de la Calç, i continuarà amb la Terra d'Oliveres (Arbeca), Terrall-Garrigues (les Borges), Transbessons (Juneda), Transisquella (l'Albagés) i Cérvoles Bike (la Pobla). Anteriorment, s'han celebrat ja la Castell-bike (Castelldans) i la Marxa de l'Oli (la Granadella).

Almatret, que és la desena marxa que se celebra a les Garrigues, no ha estat inclosa a la Xallenger al pertànyer administrativament al Segrià. No obstant això, es tracta d'una cursa que en si mateixa ja és també una Xallenge (Xallenge David Duaigües), ja que consta de dues cites: Almatret i Seròs.