- Castelldans , Cervià de les Garrigues , Juneda , Llardecans , Vinaixa

Cervià diu adéu al futbol

Imatge d'arxiu de la plantilla de 2009.

Comença la temporada esportiva 2013-2014 amb novetats a la comarca. A banda de les bones notícies, com els ascensos del Castelldans, de quarta divisió catalana a tercera, o el Llardecans de futbol sala, que jugarà a la divisió d'honor, la comarca enceta temporada amb algunes decepcions.

El cas més dramàtic és el de Cervià, que militava a tercera catalana i perd el seu equip de futbol després de dècades de tenir-ne. El club va ser fundat l'any 1921 i sempre havia existit, també des de la generalització de les competicions federades fa uns 40 anys. La decisió, però, no ha estat tant per motius econòmics com d'il·lusió, afició i relleus.

Per la seva banda, el Juneda, que va quedar 12è de segona divisió catalana l'última temporada, també s'ha estat plantejant la desaparició. Finalment, però, ha decidit baixar a tercera voluntàriament. Els motius són diversos, però la falta de pressupost i la marxa d'alguns jugadors han estat els detonants.

Sense futbol sala a Vinaixa
També fins a última hora s'ha estat debatent la continuïtat del club de futbol sala de Vinaixa, que existia des de feia 11 anys i que enguany ha optat per no jugar. L'equip havia quedat penúltim de segona divisió i li tocava descendre de categoria.  

[al proper número de SomGarrigues t'expliquem totes les claus d'aquests canvis]