- Cervià de les Garrigues , L'Albi , Les Borges Blanques

270 ciclistes recorren els termes de les Borges, Cervià i l’Albi

Èxit d’organització i absència d’incidències, el balanç (foto: CC Ateneu Garriguenc)

Bon temps, èxit d’organització, absència d’incidències remarcables i rutes per gaudir dels pedals i de la natura. Així defineix l’organització, el Club Ciclista Ateneu Garriguenc, el balanç de la seua quarta Terrall-Garrigues en bicicleta de muntanya que va tenir lloc el diumenge 22 de setembre a les Borges.

Nascuda com una cronoescalada entre el Passeig del Terrall i el cim dels Bessons, el club va decidir reconduir-la, treure-li esperit competitiu -cosa sempre difícil a totes les marxes-, fer-la més apta per a més públics i portar als participants pels paratges emblemàtics de secà, no només de les Borges, sinó també de municipis com Cervià i l’Albi. Això sí, amb el turó dels Bessons com un dels elements simbòlics més destacats.

Aquesta vegada van ser 270 les persones inscrites, repartides entre els dos circuits preparats, un de 52 km i 1.200 m de desnivell i un de 33 km i 650 m de desnivell, que se separaven una de l’altra després de pujar l’anomenat Racó del Pom. La ruta llarga, amb pocs senders i un parell de trialeres complicades, tenia una dificultat moderada-alta, mentre que la curta, tot i ser exigent, no tenia trialeres i abans d’arribar a Cervià donava la volta de retorn a les Borges, al Passeig del Terrall, punt d’inici i d’arribada. I, com sempre, després de pedalar, esmorzar amb llonganissa, pa de ronyó i oli de les Borges.

Els primers en arribar van ser Albert Planas (llarga masculí), Sara Vellido (llarga femení), Modest Capell (curta masculí) i Arantxa Mejías (curta femení). La marxa és la tercera de les nou que s’inclouen dins la Xallanger Garrigues que ha començat enguany.