- Juneda

Arriba la marxa veterana de la BTT a les Garrigues

Serà la quarta marxa inclosa enguany a la Xallenger Garrigues (foto: organització).

A part de la zona regada pel canal d'Urgell, el terme de Juneda es caracteritza també, a la seva part sud, per un secà típic garriguenc, amb Miravall i la zona dels Bessons -compartida amb Castelldans, Cervià i les Borges- com principals a elements emblemàtics. D'aquest turó, precisament, agafa el nom la primera marxa en BTT que va néixer a les Garrigues, on actualment ja són una desena.

La Transbessons, organitzada pel Club Ciclista Colla la Pedalada, arriba enguany a la seva ja 12a edició, que tindrà lloc aquest diumenge 6 d'octubre. Ofereix dos circuits als participants, un de 38 km i un de 55, més exigent i "trencacames", amb pujades constants i rampes dures que s'alternen amb corriols, trialeres i camins en desús que faran gaudir els "bikers" per un paisatge 100% garriguenc.

Al finalitzar hi haurà entrepà de xulla i beguda per als participants, a més dels avituallaments al llarg del recorregut. Les inscripcions, que a dia d'avui compten ja amb prop de 300 apuntats, es poden fer a través d'aquesta web.

Aquesta serà la quarta marxa del 2013 que quedarà inclosa en la Xallenger Garrigues, iniciativa nascuda enguany per aglutinar, simplificar i abaratir costos de nou marxes en BTT que se celebren a la comarca. A mesura que aquestes es vagin celebrant, s'aniran incloent en aquest paraigua del Consell Esportiu de les Garrigues, que servirà també per obtenir classificacions generals a partir de cada marxa.

 [vídeo de Roger Tutusaus]