- Juneda , Les Borges Blanques

Bicicletada reivindicativa en favor de les banquetes arbrades

L'amenaça sobre les banquetes arbrades del Canal d'Urgell tal com les coneixem avui és cada vegada major. Les obres que la Comunitat General de Regants ha dut a terme aquest hivern en un tram de la Quarta Séquia de les Borges i que han suposat l'eliminació massiva dels arbres del canal podrien estendre's aigües avall amb el mateix sistema constructiu [v. SomGarrigues, núm 375].

Per això, i per continuar posant en valor aquets entorn pràcticament únic a tot el Canal d'Urgell, considerat ja un actiu paisatgístic i turístic, l'associació La Banqueta, en col·laboració amb l'Ajuntament de Juneda i el Club Ciclista Colla la Pedalada, convoquen una bicicletada vespertina i reivindicativa en favor de les banquetes arbrades. La cita és aquest divendres, 11 de juliol, a 3/4 de 9 del vespre. El punt de sortida és la plaça Jacint Rosinach i es passarà per la Segona Màquina, els Nou Salts i el Pont del Valeri, punt on s'han fet les obres.

A meitat del recorregut hi haurà un avituallament de sucs i begudes i es tornarà pel mateix traçat. En total, són uns 10 km de distància.  L'activitat és apta per a tothom i es recomana portar llum a la bicicleta o frontal. Pels més atrevits, es contempla la possibilitat d'anar també als Bessons, si hi ha quòrum suficient. S'està treballant, també, en mobilitzar gent de les Borges i poder fer una columna que s'afegeixi a la comitiva junedenca.