- Arbeca

La 6a BTT Terra d’Oliveres d’Arbeca espera rebre 500 participants

(foto: Arxiu)

Després d’haver anat augmentant any rere any els inscrits, la 6a marxa en bicicleta de muntanya (BTT) Terra d’Oliveres, que se celebra a Arbeca el 13 de setembre, espera arribar ara als 500 participants. I, per aconseguir-ho, manté l’aposta per tres circuits, un de 21 km, un de 37 i un de 60, amb 220, 640 i 1200 metres de desnivell, respectivament. Els primers 15 km passen per camins força rodadors i plans i el traçat és compartit per tots els ciclistes. A partir de llavors ja es desvien els tres circuits. El circuit curt està pensat perquè el puguin acabar totes aquelles persones que fa poc que s’han iniciat a la BTT, incloent nenes i nens. A mig recorregut hi haurà un avituallament per recuperar forces.

“Pensem que anant per qualsevol dels 3 circuits es pot viure i conèixer l’essència de les Garrigues, perquè en tots tres es pedala per la vora d’oliveres, cabanes de volta i espones de pedra seca”, s’explica des de l’organització. Tots els participants seran obsequiats amb una armilla dissenyada per a l’ocasió, una bossa i altres regals. A l’arribada tindran un entrepà de llonganissa i una beguda i se sortejaran forfaits per rutes en BTT, massatges, material esportiu, etc.

Paral·lelament a la pedalada, el Club Ciclista Arbeca organitza també una fira de la BTT, que enguany arribarà a la 4a edició i on s’hi podran trobar 15 estands de rutes en BTT d’arreu de Catalunya i botigues de bicis i roba per ciclisme. La BTT Terra d’Oliveres és una cursa puntuable per la Xallenger BTT Garrigues.

El cap de setmana següent, el diumenge 20 de setembre, tindrà lloc una nova marxa de BTT, la Terrall-Garrigues, organitzada pel Club Ciclista Ateneu Garriguenc i que també arriba enguany a la 6a edició. D'altra banda, el 4 d'octubre serà el torn de la Transbessons, a Juneda, la marxa veterana de la comarca, amb 14 edicions a l'esquena.