- Juneda , Les Borges Blanques , Maials

Jornada de doble ascens

L’abril s’ha tancat amb èxits esportius a la comarca i l’última jornada ha suposat l’ascens de categoria de dos equips. D’una banda, el Club Hoquei Juneda s’ha proclamat matemàticament campió de Primera Catalana (grup B) a falta de tres jornades per finalitzar la competició al vèncer el Sant Feliu a casa i aconsegueix, per tant, pujar a Nacional Catalana. Els junedencs han firmat una trajectòria brillant, sempre primers a la taula i sense haver perdut ni un sol partit dels 27 jugats fins ara. Amb només quatre empats cedits, estan a onze punts del segon i, per tant, tenen assegurat el primer lloc, que és el que obté l’ascens directe. L’equip ha destacat, a més, per ser el més golejador de la categoria (183 gols a favor) i el menys golejat (83). El CH Juneda tornarà, així, a una categoria que va haver de deixar fa quatre anys. D’aleshores ençà, havia arribat, fins i tot, a Segona Catalana la temporada 2013-2014.

Un altre equip que està d’enhorabona és el Futbol Sala Borges B, que juga a Segona Territorial i, després de la victòria contra el Massoteres-Sant Guim (7-1), ha acabat la temporada en tercer lloc, classificació que li permet pujar a Primera Territorial. Precisament a Primera Territorial és on ha jugat enguany el Borges A, que va aconseguir l’ascens matemàtic a Primera Nacional quan li faltava encara disputar un últim partit. Finalment, els borgencs han evitat que el Balaguer, perseguidor immediat, els sobrepassés i, a més de l’ascens (pugen els tres primers), han pogut tancar la temporada com a campions i amb Albert Bernat Serra com a pitxitxi de la lliga. Serà el primer any que el Borges jugui a Nacional, amb desplaçaments llunyans com a la ciutat de Barcelona. De fet, fa només dos anys que l’equip juga a la Federació Catalana de Futbol Sala, diferent de la de futbol.

A aquests èxits s’hi ha de sumar el del Futbol Sala Garrigues, en femení, que també ha acabat la temporada com a campió i havent aconseguit l’ascens a principis d’abril, quan faltaven tres jornades pel final. Els seus registres han estat impressionants: tot victòries. Ni un partit perdut, ni un partit empatat. A 22 punts de les segones classificades, amb 122 gols a favor (el doble que les segones més golejadores), amb només 12 en contra i amb Iris Aixalà com a pitxitxi. “Sobren les paraules, és una temporada complerta”, explicava l’entrenador Axel Sans a SomGarrigues. De cara l’any que ve, però, no està clar si faran efectiu l’ascens a Nacional. Caldrà veure amb quants efectius queda l’equip.

Qui sí que té clar que pujarà és el Baró de Maials, que va acabar la competició fa un mes proclamant-se campió de la Segona Divisió Catalana, aquesta pertanyent a la Federació Catalana de Futbol. La temporada que ve jugarà a Primera, on no havia estat mai. “Més que un equip, hem creat un grup d’amics i ha funcionat bé”, deia Marc Miret, entrenador. L’equip, que va néixer el 2005, l’integren jugadors de Maials, la Granadella, Llardecans, Sarroca i Seròs.