- Almatret

300 pedretes de la superació a la Tossals d'Almatret

(foto: CCE Almatret)

El divendres 26 d’agost, una representació del Club Ciclista i Excursionista d'Almatret es va desplaçar fins a l’Espluga de Francolí per conèixer Noe Gaya, una noia que la nit del 27 de maig de 2000, quan tenia 22 anys, va tenir un accident de trànsit que li va canviar la seva vida i la d’aquells que l’envolten. Va patir fortes lesions i va quedar amb mobilitat reduïda i sense parla.

Amb l’ajuda de la seva mare, pinta unes pedres amb l’objectiu que tots aquells que coronin un cim, viatgin pel món, etc, les deixin acompanyades d’una nota que insta a l’esperit de superació. "D’aquesta manera, és com si la Noe també viatgés per tot el món", expliquen des del club. Molts atletes han participat en aquesta iniciativa, com Kilian Jornet, entre altres.

El CCE Almatret va recollir 300 pedretes per donar-les el proper diumenge 4 de setembre als participants de la 5a Cursa Tossals d’Almatret, "per tal que les deixin als racons, cims i paisatges més impressionants de tot el món i enviïn una foto del lloc on han deixat la pedra a la Noe Gaya".