La Marxa de les Cabanes dels Omellons, prop dels 600 inscrits

Aquest dijous, dia 16, acaba el termini per apuntar-se a la cinquena edició d’aquesta caminada, que se celebra diumenge. 

(foto: M.A.)

La cinquena Marxa de les Cabanes de Volta que es fa als Omellons aquest diumenge, 19 de març, ja té 585 inscrits i, per tant, està a punt d’assolir un nou rècord de participació. L’any passat va ser el més multitudinari amb més de 600 i per aquest diumenge l’organització va decidir ampliar la capacitat fins a 700. Aquest dijous acaba el termini d’inscripcions, ara ja a un preu d’11 euros (fins el dia 12 eren 8 euros).

La marxa té dos circuits, de 15 i 21 km, i enguany s'inclou la novetat de poder passar pel molí fariner de Laviana, el més antic de tota la vall de la Femosa i que dataria entre els segles XIII i XIV. La Marxa de les Cabanes forma part del circuit de marxes populars saludables, que consta de vuit caminades que es fan a les comarques de Ponent amb uns denominadors comuns: no competitives, de ritme lliure, amb avituallaments amb poc sucre, opció vegetariana i per a celíacs a l’esmorzar, minimització dels residus i recollida selectiva.