- Cervià de les Garrigues , L'Albi , Les Borges Blanques

La Borges-Riu Set s'estrena amb èxit

Prop de 240 persones participen en la primera edició d'aquesta nova caminada.

(foto: CEGB)

Ahir diumenge, 26 de març, va tenir lloc la primera Marxa Les Borges - Riu Set, una caminada organitzada pel Centre Excursionista Borges-Garrigues amb tres circuits: un de 16 km, un de 26 km i un de 55 km, aquest últim dins el Circuit Català de Caminades de Resistència del 2017. El Circuit el formen 22 marxes d’arreu de Catalunya, de les quals a Ponent només n’hi ha dues: els Castells de la Segarra i aquesta de les Garrigues. Després de vuit anys organitzant la travessa Les Borges-Montblanc, l'entitat va decidir per aquest any canviar el format per complet, que passava ara a ser circular, íntegrament dins la comarca de les Garrigues i durant el mes de març en lloc de l'agost.

Tot i la nevada del dia anterior i just després de la nit del canvi d'hora, prop de 240 persones van prendre la sortida a les set del matí, quan encara era fosc, des de la plaça de la Constitució de les Borges Blanques. La majoria, 146, tenien per davant els 54,6 km del circuit llarg, que passava per indrets emblemàtics de la comarca com la zona de la vall de l'Aranyó, l'ermita de les Besses i els turons dels Marquesos, del Xiveta, dels Bessons i del Rispa, des d'on es podien contemplar vistes espectaculars a sud, com la serra del Montsant, i a nord, com el Montsec i els Pirineus. La majoria de la neu del dia abans havia desaparegut, però encara es veien clapes a banda i banda dels camins i el fang va ser una constant en tota la jornada, cosa que va obligar a modificar lleugerament dos corriols previstos inicialment.

La marxa llarga comptava amb vuit avituallaments -més el de l'arribada- i va passar també per dins els nuclis urbans de les poblacions de Cervià de les Garrigues i l'Albi. L'arribada era al passeig del Terrall de les Borges Blanques, on els participants podien refer-se amb un entrepà de carn a la brasa i begudes, i dutxar-se si ho volien a les instal·lacions properes del pavelló poliesportiu. El primer en arribar de la caminada de resistència ho va fer a les dotze del migdia i els últims ho feien a les vuit del vespre, tretze hores després de la sortida, temps màxim establert per l'organització.

Les altres caminades de la jornada, de 16 i 26 km, van comptar amb 33 i 56 participants respectivament. Segons fonts del Centre Excursionista Borges-Garrigues, “les primeres impressions dels caminadors han estat molt satisfactòries per ser les primeres edicions de les caminades i han declarat que els recorreguts han agradat molt. Això ens encoratja ja a pensar en les segones edicions, per al proper any 2018”, expliquen.