Futbol
- Alfés

La flama del futbol femení

L'únic equip garriguenc format per dones acaba una temporada que ha estat complicada.

(foto: Neus A.)

El grup 5 de la Segona Divisió de futbol femení és un grup reduït, amb només nou equips, i la temporada, per tant, és curta. Va començar a mig octubre i va acabar el cap de setmana de Sant Josep, amb l'Alfés en setena posició, després de perdre amb contundència contra el Pardinyes (7-0), segon classificat. 

Temporada amb dificultats

L'Alfés és l'únic representant garriguenc, no només a la categoria, sinó a tot el futbol femení, després que desapareguessin els equips de l'Escola Comarcal de les Borges. De fet, és també l'únic equip del club, ja que el masculí es va desfer just abans de començar. Les jugadores són d'altres pobles garriguencs com Sunyer, Juncosa, les Borges i Vinaixa, però també de Sudanell, Lleida, Linyola, Mollerussa i Torregrossa.

Si ja és difícil poder fer un equip, com ho demostra el fet que n'hi hagi tan pocs, l'Alfés ha tingut moltes baixes ja des de l'inici, i ha quedat amb una plantilla de 17. La baixa més greu ha estat la de la portera, cosa que ha obligat les jugadores de camp a anar-se alternant a la porteria. Això, naturalment, ha influït en els resultats. No obstant això, l'equip sempre s'ha plantejat la competició amb l'objectiu de jugar i gaudir. I ara que s'ha acabat, el repte és poder ser prou jugadores a la tardor per fer equip i tornar-hi. No és fàcil. Altres, com el Balàfia, amb un club fort i una escola de futbol darrere, s'han retirat a mitja temporada, mentre que l'Alfés, amb els únics suports de l'Ajuntament, d'un col·laborador, de l'entrenador i del delegat de camp, aguanta.