Detecten una plaga de xinxes de camp en carrers de les Borges

Foto: M.F

Una plaga de xinxes de camp ha recorregut part del carrer de l'Est de les Borges i vies pròximes aquests dies. Van ser els mateixos veïns els que van detectar els petits insectes a mitjans de la setmana passada i van alertar a l'Ajuntament. El consistori ja va fer una primera fumigació a la part del carrer i va avisar als propietaris de la parcel·la d'on sembla que vindria el focus per tal de posar-hi remei.

Davant de la infecció d'aquests petits insectes anomenats popularment com a xinxes de llit, s'han compromès a deixar neta la zona i enviar demà una empresa de fumigació a la finca per deixar net l'espai, tal com explica regidor d'espais i vies públiques de l'Ajuntament de les Borges, Daniel Not. De fet, aquest matí, des de l'Ajuntament han instal·lat tanques que limiten el pas per la vorera de just de davant de la finca.

Des del consistori borgenc també volen desmentir algunes informacions aparegudes per les xarxes socials aquests dies on s'afirma que s'han hagut de desallotjar alguns veïns. Not afirma que es va procedir a la fumigació immediata un cop es van detectar la plaga per tal d'evitar que aquesta s'escampés a les cases. 

Xinxes de camp, diferents que les temudes xinxes de llit

Segons l’empresa encarregada de fer la fumigació, Raesgra, de Juneda, la plaga detectada és de xinxes de camp i no de llit tal com s’havia apuntat. 

Els xinxes de camp comparteixen nom amb els temibles Xinxes de Llit (cimex lectularius), però en aquest cas s'alimenten de plantes (fitòfags.)