- Bovera

Un boverenc i la seva gossa, al campionat mundial de rastreig

Ramon Masip i Brisa del Xixón s'han proclamat campions de la Copa d'Espanya celebrada a Ciudad Real.

Ramon Masip, de Bovera, i la seva gossa Brisa del Xixón, del Grup Borgescan, van quedar campions de la quarta Copa d’Espanya de Rastre en la modalitat IPO-FH que organitzava la Real Sociedad Canina el passat 24 i 25 de febrer al municipi de Pedro Muñoz (Ciudad Real). L’equip de Masip va ser l’únic de tota la competició que va passar la prova i ho va fer amb molt bona puntuació.

El rastre FH és una disciplina de les que hi ha per a gossos de treball i utilitat que requereix una especial harmonia entre gos i guia, amb una constància i hores dedicades a la formació per tal que el gos estigui capacitat per a distingir les diferents olors que hi ha en un traçat amb una antiguitat mínima de tres hores. I, dins d’aquesta disciplina hi ha el grau IPO-FH, en què Masip i Brisa del Xixón han triomfat, que és una prova de dos dies en què s’han de fer 1.800 passes, set rectes, una corba, set angles (dels quals almenys dos han de ser aguts) i set objectes.

Amb aquest resultat, l’equip del Grup Borgescan passa al Campionat Mundial, que tindrà lloc a Eslovàquia de l’11 al 15 d'abril.