COMARCA
- Les Borges Blanques

SomGarrigues presenta el primer diari digital de la comarca

Una quarantena de persones han assistit aquest 1 de setembre a la inauguració de la pàgina web del SomGarrigues, el primer diari digital de la comarca.

L’acte, que s'ha celebrat a l’aire lliure (al carrer Nou, davant de la nova seu d’aquesta publicació) ha comptat amb la participació del director de vilaweb.cat, Vicent Partal, que ha fet una conferència sobre premsa digital. En el seu discurs, Partal ha parlat de la necessitat d’adaptar-se a les noves tecnologies i assumir que la manera que tenen els ciutadans de rebre les noticies ha canviat i que per tant, la supervivència dels diaris es troba en entredit. “Potser sobreviuran però ho hauran de fer amb un model de diari que poc tindrà a veure amb el que coneixem avui dia”, va dir. Avui dia cal tenir presència a la xarxa i especialment participar a través de les xarxes socials com són el Facebook o el Twitter, entre altres.

Per la seua part, el coordinador de la publicació, Francesc Florensa, ha realitzat una explicació del contingut i funcionament del nou web. En aquest sentit, és important evitar una “canibalització” entre el suport en paper i digital, és a dir que la nova pàgina web del SomGarrigues no es mengi a la versió en paper que continuarà sortint al carrer quinzenalment amb una aposta clara per un continguts amb més profundidat: temes propis i reportatges.

L’acte inaugural ha finalitzat amb una copa de cava per a tots els assistents, per celebrar i desitjar a SomGarrigues bona sort en aquesta nova etapa que ara comença.