COMARCA
- Arbeca , Llardecans

Arbeca i Llardecans construiran nous consultoris mèdics

Foto de familia amb els alcaldes que han signat el conveni per construir consultoris

Els municipis d’Arbeca i Llardecans disposaran de nous equipaments sociosanitaris. Per fer-ho possible el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert i la consellera de Salut, Marina Geli, han signat un conveni de col·laboració.
Els ajuntaments hauran d’executar les obres l’any 2011. El president de la Diputació, Jaume Gilabert, de Lleida ha remarcat que aquestes inversions en consultoris ajuden a fixar les persones al territori i a evitar que marxin a altres municipis més grans. “Aquesta és una aposta clara d’equilibri territorial per part del Departament de Salut” ha indicat Gilabert.

Arbeca


L’Ajuntament ha enllestit les obres d’enderrocament d’una casa i uns coberts (que ja eren propietat del consistori) i de l’antic cinema i sala de jocs del centre, més conegut com el “Centro”, on s’ubicarà el futur consultori.
Tal com explica el coordinador d’obres de l’Ajuntament, Antonio Elias, “allà on hi havia el cinema en una amplada d’uns 10 metres s’urbanitzarà un carrer de vianants amb llambordes i s’instal·larà el corresponent enllumenat i la xarxa de serveis d’aigua. La resta de l’amplada es destinarà a la construcció d’un dispensari mèdic. Actualment el servei mèdic s’ofereix als ciutadans a l’edifici annex a l’ajuntament amb accés pel carrer Mestre Rossend Vigatà. Segons Elias, “cal buscar una nova ubicació, perquè es troba en una situació precària pel fet de ser un edifici petit que no compleix la normativa”.

Llardecans


L'alcalde Josep Maria Pardell ha explicat que el futur consistori es preveu ubicar al costat de la guarderia i el col·legi però que els tècnics determinaran si això és possible segons el projecte, que han de redactar abans que acabi l’any. Pardell parla d’un nou consultori mèdic amb planta baixa tot i que inicialment estava previst una remodelació. “No ens va acabar de convèncer perquè la remodelació sortia massa cara”, va sentenciar.