COMARCA
- Juneda

Governació activa un nou equip de control d'emissions d'antenes de telefonia mòbil a Juneda

Imatge d'arxiu de Juneda

La nova sonda, que s'ha instal·lat a Juneda, forma part de la tercera fase del projecte SMRF (Sistema de Monitorització de Radiofreqüència) de l’STSI, que estableix la instal·lació de 72 nous equips arreu del territori català. Amb aquests equips, afegits als 151 que s’han instal·lat des que, el 2004, es va posar en marxa el projecte, la xarxa de mesura d’emissions de les antenes de telefonia mòbil comptarà amb 223 equips distribuïts per tot el territori català.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha destacat la importància del projecte SMRF perquè “està ajudant a generar l’entorn de confiança necessari per continuar desplegant infraestructures que són cabdals per al futur del país”. Bosch ha recordat també que aquest és “un projecte pioner de factura catalana que ha esdevingut exemple internacional de bones pràctiques en el desplegament de la telefonia mòbil i, per tant, en model de política innovadora que fa que altres països ens prenguin com a referent”.

Les noves sondes s’incorporen al cercador que l’STSI i la Direcció General de Qualitat Ambiental han posat a disposició de la ciutadania a (www.gencat.cat/societatdelainformacio) i que permet consultar el nivell d’emissions de camps electromagnètics provinents de les antenes de telefonia mòbil que formen part del projecte.