COMARCA
- Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges Blanques prepara una campanya informativa sobre el canvi de nom de la Plaça

L’Ajuntament de les Borges Blanques té previst reunir-se en els propers dies per decidir com es durà a terme la campanya informativa sobre les raons que el consistori ha tingut per substituir el nom de la plaça Constitució pel de Plaça. La campanya, dirigida als veïns se celebrarà abans de la consulta popular que també estudia el consistori de la capital de les Garrigues. No obstant, es desconeix el calendari d’aquestes propostes.

L’alcalde, Miquel Àngel Estradé, explica que l’objectiu de la consulta és conèixer quina és l’opinió de la ciutadania envers a la decisió del canvi de nom. Per aquest motiu, abans de la consulta, l’equip de govern prepara una campanya per tal d’assegurar-se que les persones disposen de tota la informació necessària per emetre el seu vot. “No es tracta només de donar la paraula sinó de garantir que els veïns reben tota la informació i que tenen tot el coneixement sobre el tema perquè puguin tenir una base a l’hora de decidir en un sentit o en un altre”, va dir Estradé.

Cal recordar que el consistori va aprovar en un ple el canvi de nom de la Plaça, després de la sentència del Tribunal Constitucional que suposa una retallada de l’Estatut de Catalunya.