CULTURA
- Arbeca , L'Albi , La Floresta , Les Borges Blanques

L’Albi, les Borges, la Floresta i Arbeca participen de les Jornades Europees del Patrimoni 2010

El castell de la Floresta.

L’Albi, les Borges Blanques, la Floresta i Arbeca s’han adherit a les Jornades Europees del Patrimoni 2010 que es realitzen els dies 24, 25 i 26 de setembre, una iniciativa del Consell d’Europa (a Catalunya les organitza el Museu d’Història) per a donar a conèixer als ciutadans el patrimoni arquitectònic monumental del territori.

A l’Albi s’organitza els dies 24 i 25 un recorregut pel casc antic con es podrà visitar l’ermita dels sants metges Cosme i Damià, datada del s. XVII i restaurada l’any 1909 i a l’interior de la qual es guarden unes pintures dels sants Abdon i Sene , i de sant Antoni de Pàdua. Així mateix, els interessats podran visitar l’església de Sta. Maria, d’estil renaixentista i façana barroca; la plaça, el carrer Major, i el call (antic barri jueu).

A les Borges Blanques s’ofereix el dia 26 una ruta guiada pel casc antic i altres llocs com són la plaça porxada, l’església, el mirador del Castell, la capelleta, l’Espai Macià, el Terral…

A la Floresta es durà a terme durant tres dies (24, 25 i 26) una visita guiada pel Castell, monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Finalment, a la ciutat de Lleida es preveu una jornada sobre la fortalesa de l’aigua que tindrà lloc al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal i als Vilars d’Arbeca.

Per obtenir més informació sobre les visites i els horaris podeu consultar el programa d’activitats.