COMARCA

La Diputació de Lleida impulsa un programa pioner de prevenció de l’obesitat per als infants de zones rurals

La Diputació de Lleida impulsarà un programa pioner de prevenció del sobrepès i l’obesitat entre la població infantil de zones escolars rurals (ZER) de diverses comarques, entre elles les Garrigues i el Segrià.

El Programa consisteix en promoure en tots els infants i les seues famílies hàbits saludables d’alimentació i activitat física. En total es preveu arribar a 60 municipis amb una població infantil superior als 3.400 nens i nenes, d’entre 3 i 12 anys. La posada en marxa del programa, subvencionat en bona part per l’Àrea de Salut de la Diputació, és immediata, a mesura que els ajuntaments confirmin la seua adhesió, i es desenvoluparà durant el curs 2010-2011.
La implementació de la iniciativa es durà a terme a través del programa Thao-Salut Infantil (www.thaoweb.com), especialitzat en la prevenció del sobrepès i l’obesitat dels infants (dels 0 als 12 anys) a través de la construcció d’hàbits saludables i duradors en alimentació i activitat física. Amb el programa Thao “no es busca només combatre l’obesitat, sinó també reeducar en uns hàbits saludables. Volem arribar a tots els pobles en benefici dels nens i les nenes i també de la societat en general”, ha explicat el president de la Diputació, Jaume Gilabert.

Aquest programa ja s’està desenvolupant amb èxit a una vintena de ciutats catalanes. La Diputació de Lleida col·laborarà econòmicament i posarà a disposició de les zones escolars rurals un dinamitzador expert que vetllarà pel desenvolupament i implementació del programa Thao.