COMARCA
- Les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges aplicarà mesures de racionalització de la xarxa pública d’enllumenat

L’Ajuntament de les Borges Blanques està ultimant un estudi sobre l’estat de la xarxa pública d’enllumenat que conclou que poden aplicar-se mesures de racionalització de la xarxa, les quals, aprofitant la seua eficiència i la seua bona cobertura, permetrien estalvis aproximats d’un 30% de la factura energètica sense que se’n ressenti la qualitat bàsica de la il·luminació general de la població, la promoció del centre comercial o la seguretat de les zones més perifèriques.

Per aquest motiu, el consistori ha acordat disminuir la intensitat de gran part dels punts de llum. I és que l’estudi posa de manifest que es pot disminuir en gairebé 2/3 de la població sense perjudicar els nivells lumínics bàsics. Igualment s’ha constatat que en alguns punts molt concrets existeixen redundàncies que haurien de resoldre’s per tal d’eliminar consums bladers. Així mateix, l’ajuntament establirà, tal i com recomana l’estudi, els consums òptims per a cada una de les diferents franges horàries, de manera que es diferencií entre la potència lumínica adient en horari de vespre i fins a la mitja nit i la necessària per la franja horària de matinada.

Segons l’alcalde, Miquel Àngel Estradé, “aquestes mesures d’estalvi energètic, que apunten a incorporar els necessaris criteris per fer sostenible la gestió de la xarxa, seran explicades a la població en breu però començaran a aplicar-se ja aquest mes de setembre de forma gradual. Si a tot això s’hi afegeix la implantació, ja en execució, de l’energia fotovoltaica a les teulades dels equipaments municipals, es podria aconseguir perfectament l’any vinent reduir la despesa elèctrica pública en més d’un 40%, amb la qual cosa el municipi podria estalviar-se per damunt dels 70.000 euros anuals.”