COMARCA
- Juneda

Carme Ruscalleda ofereix una conferència sobre cuina a Juneda en el marc de la Fira Tasta-oh!

Imatge d'arxiu de l'edició de la fira de l'any passat.

La reconeguda xef Carme Ruscalleda oferirà una xerrada sobre cuina el proper dilluns, 4 d’octubre, a Juneda. I ho farà en el marc del programa d’activitats de la Fira Tasta-oh! Que se celebrarà el 23 i 24 d’octubre. La conferencia tindrà lloc a les 18.00 hores al Complex Cultural del municipi garriguenc. Prèviament, a les 18.00 hores, Ruscalleda, participarà en la presentació pública del programa de la Fira Tasta-oh! Que presidiran l’alcalde de Juneda, Antoni Villas i el regidor de Cultura, Josep Ma. Gelonch.

Carme Ruscalleda compta, entre altres guardons, amb el Premi Nacional de Gastronomia, i el seu restaurant, Sant Pau, té tres estrelles Michelin. Els fogons de la cuinera catalana han estat treballats a força d’experimentació i prova. La seva cuina tradicional, sobretot de productes frescos catalans, té sabor mediterrani. Les receptes de Ruscalleda són filles de l’avantguarda i la tradició culinària, netes de la investigació, el desenvolupament, del Mediterrani i de Catalunya.

Concurs de Cuina Vila de Juneda

Enguany el concurs arriba a la seua segona edició amb el mateix objectiu amb què va néixer l’any passat: potenciar el consum de productes frescos de les terres de Lleida, les receptes tradicionals i recuperar l'hàbit de cuinar a casa. Qualsevol persona que no es dediqui professionalment al món de la restauració s’hi pot inscriure de l’1 al 15 d’octubre a les oficines de l'Ajuntament. Com l’any passat, les millors receptes dels plats presentats es recolliran en un llibre.

Els plats guanyadors obtindran un premi de 250 euros en metàl•lic i, si així es determina, es lliuraran accèssits per valor de 100 euros. El jurat estarà constituït per persones vinculades amb el sector de la restauració.