CULTURA
- Maials

'Tremendos', el millor grup de versions

El grup de versions Tremendos ha estat proclamat guanyador dels Premis ARC de la música catalana, en la categoria de ‘Millor grup de versions 2011’. Aquests guardons, concedits per l’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya són els de referència en l’indústria musical catalana i s’atorguen amb la voluntat de distingir les propostes musicals i escèniques catalanes més rellevants de la temporada. El lliurament de premis ha tingut lloc el 16 de novembre a la Sala Luz de Gas de Barcelona. El criteri a seguir per escollir els nominats és el millor directe de l'any 2011 d'un artista, grup o formació catalana (que viu o va néixer a Catalunya). Els guardonats en les diferents categories són La Pegatina (mestissatge i altres músiques),Antònia Font (pop-rock en català), Pastora (altres llengües), Albert Pla i Pascal Comelade (arts escèniques i altres músicques), Sopa de Cabra (esdeveniment músical del 2011), entre d’altres.
 Els components del jurat han estat el director de l’àrea de música de l’ICIC, Albert Bardolet; el director del Departament d’Emissores Musicals a Prisa, Carles Gilibets; el periodista musical al diari El Punt, Guillem Vidal; el coordinador de Rac105, Joan Guilarte; el president d’ARC i director general de The Project, Joan Roselló; el president de Musicat, Josep Reig; el director del MMVV i del popArb, Marc Lloret; la directora de Promoció Internacional de l’ICIC, Marisol López; el director de PromoArts Music i membre d’ARC, Xavi Pascual, i el director editorial d’Enderrock, Lluís Gendrau.
 Enguany el grup de versions Tremendos ha celebrat el seu 18è aniversari (es va crear a Maials al 1993). Acabarà la temporada amb més de quaranta actuacions arreu de Catalunya i ha aconseguit un ascendent èxit allà on ha actuat: Aplec del Caragol, Andorra, Ponts, Puigcerdà, La Pobla de Segur, La Seu d’Urgell, Balaguer, etc. Per a la temporada 2012, incorporarà nous èxits al més que efectiu repertori, així com també nous elements d’escenografia i llums. Per altra banda, la formació està tenint un important ressò a les xarxes socials com el Facebook, amb 5.000 amics i amigues i gairebé 3.000 fans a la seua pàgina oficial 'Tremendos (grup de versions)'. Els components són: David Masot (veu), Benjamí Quiroga (guitarra i veus), Robert Masip (baix i veus), David Rovira (guitarra), Marc Magrí (teclats) i Jordi Miralles (bateria).
Les properes actuacions estan previstes per al 2 de desembre al Cotton Club de Lleida (concert solidari de la Creu Roja), el 7 de desembre a les Festes de Sant Andreu, a Barcelona, i per Cap d’any a Les Borges Blanques.