CULTURA
- Torrebesses

Inauguren una exposició sobre l'aprofitament històric de l'aigua a Torrebesses

Foto: CCS

El Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses ha acollit la inauguració de l’exposició “L’aigua, patrimoni dels secans”, arran de la recerca IPEC sota el títol L’aprofitament històric de l’aigua a la Catalunya seca. Estudi de cas del municipi de Torrebesses en el context de la Vall Major, realitzada entre els anys 2008 i 2010 per un equip de l’Institut Tecnològic de Lleida encapçalat pel professor de geografia de la UdL, Ignasi Aldomà.

L’exposició recull el testimoni d’aquest projecte que ens parla dels aprofitaments històrics de l’aigua en aquesta zona de secà. A l’acte d’inauguració hi ha participat el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré; la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol; l’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea i el vicerector d’activitats culturals de la UdL, Joan Bizcarri.

“L’aigua, patrimoni dels secans” es podrà visitar els dissabtes de 10h a 14h i de 17h a 20h i els diumenges de 10 a 14h al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses (Plaça la Vileta, 9,11 de Torrebesses) fins el dia 26 de febrer. El Consell Comarcal del Segrià, a més, oferirà més endavant la itinerància d’aquesta exposició als pobles de la comarca que la vulguin acollir.