CULTURA
- Castelldans , Juncosa

S'atansa la cinquena edició de Delicadeses

Imatge de l'edició de l'any passat. Foto: Arxiu

Com ja és habitual al mes d’agost des de fa cinc anys, l’Ateneu Popular Garriguenc i La Fàbrica Bella organitzen de nou el cicle d’intervencions artístiques de petit format Delicadeses - Art de tros, que aquesta vegada tindrà lloc els dijous 2 i 9 d’agost als termes municipals de Juncosa i Castelldans, respectivament.

La primera sessió comptarà amb l’actuació del músic i cantant gironí Eduard Canimas com a plat principal, a la qual seguirà la poesia d’Agustí Bartra, recitada pel sabadellenc Xavi Grimau, mentre el públic contempla la posta de sol, una de les raons de ser del cicle Delicadeses. El mateix Grimau continuarà el recital al pati de l’Ateneu, al Casal Marino de les Borges Blanques, en el qual enguany es presenta com a novetat del cicle un ressopó nocturn i poètic. En la segona sessió, orientada a un públic més familiar, hi actuarà la companyia de teatre gestual, circ i humor Katraska, amb l’espectacle Low cost, seguida del recital del poeta Enric Casasses, recentment guardonat amb el Premi Nacional de Literatura pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Seguint el mateix patró que a la primera sessió, es farà també una segona part de l’actuació al Casal Marino, guiada pel mateix Casasses.

Premi Ateneus
Aquesta cinquena edició de Delicadeses arriba després que el desembre de l’any passat aquesta iniciativa fos reconeguda amb el Premi Ateneus 2011 “a la creativitat en arts escèniques”, guardó convocat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i que porta ja 22 edicions celebrades. Aquest guardó té per objectiu reconèixer la feina de les associacions culturals en la promoció de la cultura i les tradicions.

Singularitat del cartell
Des de la primera edició, l’artista de les Borges Josep Patau és l’autor dels cartells i programes de mà de Delicadeses, que compten ja amb un important reconeixement.