CULTURA
- L'Espluga Calba

Més de 80 instantànies a la 2a Marató Fotogràfica de l'Espluga Calba

Una de les fotos premiades d'Oriol Domingo. Foto: Marató Mirades a l'Espluga Calba

Més d’una trentena d’aficionats a la fotografia es van aplegar el passat 21 de juliol a l’Espluga Calba per participar a la Marató Fotogràfica que se celebra per segon any consecutiu i que ha aconseguit recollir més de 80 instantànies. En la categoria d’adults, els guanyadors del concurs han estat Ramon Rebordosa i Oriol Domingo, i en la categoria d’infantil i juvenil, Maria Sardà i Ricard Ortega.

Enguany els temes del concurs van ser: “racons del municipi”, “ombres” i el color verd”. Els nens i nenes de menys de 14 anys, van fer fotografies amb el tema “blau o vermell”. Els participants van tenir quatre hores per poder fer les fotografies que volien presentar, amb els únics condicionants que s’haguessin realitzat aquell mateix matí i que no estiguessin retocades per cap programa d’edició. La marató Mirades a l’Espluga Calba s’emmarca en la Tercera Setmana Cultural, que organitza l’associació de dones Les Portelles.

Més participants i un bon nivell
La Marató se celebra per segon any consecutiu i ha aconseguit augmentar el número de participants que aquest any va superar com dèiem els 30 aficionats a la fotografia. La co-organitzadora de la trobada, Rosa Sadurní ha fet una valoració molt positiva dels resultats. “Aquest any ha augmentat el número de participants i esperem que aquest augment vagi consolidant la trobada com un certamen de referència per aficionats a la fotografia de Les Garrigues i altres comarques properes”. Segons el jurat, el nivell de les fotografies presentades era força alt i “no va ser fàcil decidir quines instantànies es premiarien”.

Podeu veure les fotografies guanyadores aquí