CULTURA
- La Granadella , Les Borges Blanques

Concert del duo Ribera-Sàbat al Garrigues Guitar Festival

Prop de 40 persones es van aplegar a la Casa de la Cultura de les Borges Blanques per assistir el passat 27 de juliol al concert del duo Ribera-Sàbat en el marc del Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, una iniciativa que s’ha proposat omplir de música les tardes i nits d’estiu a més d’homenatjar el treball musicològic realitzat pel mestre pedagog granadellenc Emili Pujol.

Es tracta d’una formació de cambra integrada per dos joves guitarristes, Maria Ribera i Jordi Sàbat, llicenciats al Conservatori Superior de Música del Liceu, que van interpretar peces transcrites per guitarra del Llibre Vermell de Montserrat (segle XIV), Manuel de Falla, Isaac Albéniz, Enric Granados i Frederic Mompou. Durant el concert es va oferir als assistents un tast de vins i cruixent dolç, gràcies a la col·laboració dels cellers Matallonga, Tomàs Cusiné, Mas Blanch, i Jove i Cérvoles Celler, a més dels forns Fusté, Capell i Rosselló de les Borges.

Programació
El festival es va presentar el passat 19 de juliol al Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona amb el duo Amoria, veu i guitarra, seguit pel concert que el Wladimir Carrasco, viola de mà, va oferir a l’Institut d’Estudis Iledencs de Lleida el passat 23 de juliol. Compta amb la coordinació tècnica del Consell Comarcal de les Garrigues, la coordinació artística del Cercle Guitarrístic de Catalunya i la producció a càrrec de l’Associació Iluminario.

Les properes cites seran el 17 d’agost a les 22.00 hores a l’Església de la Transfiguració del Senyor de Juneda amb el concert de Jaume Torrent, guitarra, el 25 d’agost a les 16.00 hores al Centre Cívic-Biblioteca Emili Pujol de la Granadella està previst que tingui lloc el I Simposium Emili Pujol i la projecció del documental Mestre de vida. El 26 d’agost a les 18.00 hores, també a la Granadella, actuarà el guitarrista Eulogio Dávalos i el 10 de setembre a les 22.30 hores tancarà el festival el duo Codina-Mangado, guitarres, a l’Església de Sant Jaume d’Arbeca.