CULTURA
- La Granadella

La Granadella celebra la 19ª edició del Festival de música popular i tradicional catalana

Imatge del grup Mesclat

El proper cap de setmana la Granadella realitzarà la 19ª edició del Festival de música popular i tradicional catalana, el qual se celebrarà del 24 al 26 d’agost.

El grup Mesclat, el dissabte al vespre, presentarà la seua gira d'estiu que s’anomena "Torna, Torna, Mesclat!" en clara referència al clàssic dels Esquirols "Torna, torna, Serrallonga", que ells han contribuït tant a tornar a posar en circulació entre el públic més combatiu, i que no falta mai en el seu repertori. Després d'un temps d'anar a "ralentí", aquesta formació, barreja de músics i d'estils ben diferents, torna a tot gas amb ganes de gresca i lluita per animar les nits de festa d'aquest país. Actualment Mesclat està format per Marcel Casellas, Joan Reig, Francesc Ribera "Titot", David Rosell, Pep-Toni Rubio i Pau Vinyoles. Mesclat anirà precedit per l’actuació de lo Pardal Roquer.

En aquesta edició destaca, com a novetat, la realització del primer simpòsium Emili Pujol, el qual se celebrarà el dissabte 25 d’agost, l’acte consistirà en la projecció del documental “Mestre de vida” de Maria Ribera i continuarà amb una taula rodona amb l’autora del documental i amb Jordi Pizarro (coordinador del Garrigues Guitar Festival), entre altres. Aquest acte, conjuntament amb el concert d’homenatge a Emili Pujol que realitzarà el guitarrista Eulogio Dávalos el diumenge, s’emmarquen dins les activitats del Garrigues Guitar Festival que se celebra el mesos d’agost i setembre a les Garrigues. El guitarrista i compositor Emili Pujol va néixer a la Granadella el 1886 i va morir a Barcelona el 1980, Emili Pujol ha estat un dels més notables intèrprets de la guitarra d'aquest segle i un dels seus millors historiadors.

Altres actuacions destacades són, el diumenge, l’actuació del grup de les terres de l’Ebre, Riu en so, que presentaran el seu disc “Tot això eren horts”, aquest treball denúncia l’especulació urbanística del litoral català dels darrers anys.

El programa d’activitats es complementa amb el grup d’havaneres Boira el divendres, balls i danses tradicionals amb el grup la Sonsoni el dissabte, i sardanes amb la cobla XI de setembre el diumenge. També es realitzaran altres activitats com una caminada popular el divendres, la cursa de les pedretes i la cursa de la cordera el dissabte, i el diumenge, un concurs de bitlles i una trobada de puntaires, junt amb una fira de productes artesanals que durarà els tres dies.

Tots els actes són gratuïts i es realitzaran a la Plaça de la Vila de la Granadella, excepte el concert d’Eulogio Dàvalos que es realitzarà al Centre Cívic.