CULTURA
- La Granadella

20 anys del Festival de Música Tradicional de la Granadella

El Festival té com a principals actuacions 'Pepet i Marieta' i el cantautor Pep Sala. [Foto: Ajuntament de la Granadella]

Com cada agost des d’en fa 20, la Granadella es bolca en la música popular i tradicional. Enguany, el festival és els dies 23, 24, 25 i 26 i té com a principals actuacions musicals el grup ebrenc Pepet i Marieta, dissabte, i el cantautor que fou membre de Sau, Pep Sala, diumenge. A part, hi haurà havaneres el divendres amb Voramar, les actuacions d’Ameba i Sense Sal –autors de la cançó del video promocional de la Granadella– el dissabte, José Antonio Chic –en el marc del Garrigues Guitar Festival– el diumenge i alumnes de Marc Navarro.

Música a banda, el programa inclou una caminada popular pel terme, la cursa de les pedretes, un taller de danses per a infants, la cursa de la cordera, un tast de vins, una fira de productes artesanals, un berenar pastissos de l’Associació de Dones El Roure, un concurs de bitlles, una trobada de puntaires, sardanes i un tast d’olis.

Presentació de la Burricleta

El festival serà l’ocasió també per presentar una nova iniciativa amb voluntat turística a la zona: la Burricleta, una iniciativa de lloguer de bicicletes elèctriques present a vuit punts més de Catalunya i concebuda amb vocació conciliadora, divulgativa i contemplativa, segons l’empresa impulsora. I és que la descoberta de l’entorn es fa sense marcar camins, gràcies al GPS interactiu acoblat a les bicicletes, que inclou continguts culturals i naturals. Es presentarà dissabte a partir de les 11 h a la plaça de la vila i la intenció de l’Ajuntament és anar implantant rutes d’oliturisme pels voltants de la Granadella.