CULTURA
- Maials , Sarroca de Lleida

Camins d’Or Líquid vol crèixer i ampliar les rutes a les Garrigues

Imatge d’una de les rutes turístiques que es va fer pel municipi de Torrebesses

Al voltant d’un miler de persones han participat en els Camins d’or líquid al Segrià Sec. Amb aquest projecte s’han donat a conèixer les cooperatives comarcals així i com els atributs de l’oli d’oliva de la zona. “Aquest projecte ha permès acostar els viatgers als municipis del Segrià Sec que tot i que estan ubicats a pocs quilòmetres de la ciutat psicològicament queden allunyats”, expliquen fonts del Consell

Els Camins d’or líquid al Segrià Sec ha estat, expliquen, “un primer pas senzill i humil vers la promoció, dignificació i dinamització del sector oleícola des d’una vessant turística, però aquest primer pas és solament el començament ja que el projecte ha de créixer i ho ha de fer amb la col·laboració de la nostra comarca veïna: les Garrigues”. Així, es proposa sumar esforços, crear producte, organitzar amb mirada turística per ensenyar els atractius als viatgers que aterrin a l’aeroport Lleida-Alguaire.

Les cooperatives d’Alcanó, Alfés, Aspa, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida, Sunyer i Torrebesses han ofert visites guiades a les seues instal·lacions i degustacions d’oli i els ajuntaments de cadascun d’aquests municipis han proposat diferents activitats: recorreguts guiats als centres històrics i patrimonials conformats en pedra, cates d’oli, tallers gastronòmics sobre els usos de l’oli i l’oliva a la cuina, ponències que han versat sobre les qualitats màgiques de l’oli en el camp de la salut i tallers que ens han explicat com fer bones les olives a més d’ensenyar-nos a fer sabó amb l’oli emprat a la cuina.

L’àrea de turisme del Consell Comarcal del Segrià va iniciar aquest projecte amb la voluntat de mostrar, per conèixer i reconèixer, el patrimoni oleícola:des del fruit a l’arbre, l’elaboració, les qualitats beneficioses per la salut, l’aprenentatge de la identificació del seu sabor, de la seva textura, del seu aroma, és a dir, de la cultura que l’envolta i que ens envolta.