CULTURA
- Fulleda

Fulleda retornarà a la fisonomia del segle XVIII a la IIa Fira Heroica

Enguany ja és la segona edició de la Fira Heroica

La Fira Heroica de Fulleda arriba a la seua segona edició el pròxim 13 de setembre i torna a engalanar els carrers del poble tal com era una vila del segle XVIII. Una jornada que homenatjarà a la figura d’Agustina d’Aragó i que oferirà tot un seguit d’activitats lúdiques i festives amb actes històrics i productes artesans.

Les diferents recreacions històriques que s’han programat seran l’atractiu principal de la fira, que té previst començar a les 10 del matí. La instal·lació d’un campament militar i d’un mercat de pagès de l’època o bé l’enfrontament entre un grup napoleònic i sometents catalans com a representació de la història i llegenda de l’Agustina d’Aragó seran alguns dels actes que hi ha previstos al llarg del dia.

Amb la figura d’Agustina d’Aragó com a eix principal de tota la fira, la historiadora i escriptora María Pilar Queralt del Hierro serà l’encarregada de dirigir una conferència que commemorarà i recordarà els diferents aspectes de la vida d’aquesta combatent catalana.

D’altra banda, coincidint amb l’any de Neus Català, es lliurarà el Porro de Fulleda a l'única supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück i que, a més a més, aquest any compleix 100 anys. Aquesta distinció, que reconeix el treball i la trajectòria de persones i entitats, va ser atorgada l'any passat a Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana.