CULTURA
- L'Albi

L’ajuntament licita la segona fase del Castell

La primera fase va servir per acabar l’obra civil. Foto: Arxiu

Si es compleixen els terminis, a finals d’any el Castell de l’Albi ja estarà llest per ser obert a les visites turístiques, segons explica l’alcalde del municipi Víctor Guiu. Ara com ara l’ajuntament ha tret a licitació la segona fase de les obres, un cop acabada la primera fase en què es va deixar llesta l’obra civil.

El cost del projecte suma 200.000 euros i consisteix en l’adequació de la sala que ha de permetre la visita a les muralles de l’edat del ferro i la construcció d’un passarel·la que ha de permetre connectar les diverses ales del castell.
La segona fase se centra, doncs, en l’adequació de les diverses sales que han de donar cabuda a l’exposició i a la divulgació arqueològica, a més d’una sala d’ús general. També s’hi construiran uns lavabos i es farà la instal·lació de diversos serveis, com la climatització i la il·luminació de tot l’edifici.

Amb la finalització d’aquesta segona fase, que s’adjudicarà a finals d’aquest mes, estarà llesta l’obra i només quedarà pendent el projecte museístic.
En aquest cas serà la comissió de seguiment, formada pel mateix ajuntament, pel Consell Comarcal, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i el Centre d’Estudis de les Garrigues, la que haurà de decidir i fixar quines són les directrius a seguir per redactar el projecte museogràfic.

Pista de pàdel a la zona esportiva

L’ajuntament construirà una pista de pàdel a la zona poliesportiva, una obra emmarcada en la remodelació global de tot l’espai. Es tracta d’un projecte finançat amb el PUOSC amb una ajuda de 184.000 dels 200.000 euros del projecte. “També s’ampliaran els vestidors, de manera que hi haurà els del camp de futbol i els de les piscines, fins ara compartits”, explica el seu alcalde, Víctor Guiu. A més, també es milloraran els accessos i el bar. Guiu preveu obtenir ajudes de la Diputació per sufragar la resta de la despesa.