CULTURA
- El Cogul

El cinquè Repic de Campanes de les Garrigues, aquest dissabte al Cogul

La trobada vol despertar la consciència en la població que l'acull sobre la vàlua i el significat de les campanes al llarg de la història.

Edició de l'any passat a Tarrés.

El Cogul és el poble on aquest dissabte, 17 de juny, tindrà lloc el cinquè Repic de Campanes de les Garrigues. Organitzat pel Centre d’Estudis de les Garrigues, els campaners de les Borges Blanques, el Consell Comarcal i l’Ajuntament del Cogul, amb la col·laboració de la Confraria de Campaners de Catalunya i l'església parroquial del municipi, el Repic començarà a la tarda amb una visita guiada gratuïta al Centre d’Interpretació de les Pintures Rupestres, prèvia a la inauguració oficial de la jornada.

Posteriorment, a les set, es presentarà l’inventari de les campanes i campanars de les Garrigues i es podrà pujar al campanar del Cogul. A dos quarts de nou hi haurà sopar amb concert pels assistents, a la plaça de l’Església i, finalment, a les deu de la nit, és quan hi haurà l’audició del repic a càrrec dels campaners assistents. Clourà la trobada un concert del duo Maxi&Álvaro.

El Repic té per objectiu “donar a conèixer el ric patrimoni arquitectònic campaner de les Garrigues, afavorir el manteniment dels campanars, conèixer els diferents tocs que encara es conserven i incentivar el coneixement del món campaner”, s’explica des de l’organització. Al mateix temps, pretèn ser un punt de trobada de diferents campaners de Catalunya i despertar la consciència en la població que l'acull per tal que reconegui la vàlua i el significat de les campanes al llarg de la història.