CULTURA
- Torrebesses

Ruta a Torrebesses per posar en relleu personatges com Emili Pujol i Joan Oró

La mare del científic era del poble i ell hi passava temporades, i el compositori i guitarrista tenia casa al terme, on va compondre algunes de les seves peces.

(foto: Xavi Minguella)

Amb motiu del dia mundial del turisme, que és el 27 de setembre, tres dies abans, el diumenge 24, el Centre d'Interpretació de la Pedra Seca inaugurarà una nova ruta que, en aquest cas, té com a eix conductor la vida de personatges il·lustres vinculats a Torrebesses i entorn. Per donar el tret de sortida a aquesta activitat que s'afegeix al programa del centre, es farà una visita guiada relacionada amb Joan Oró o Emili Pujol, per exemple, tot passejant pels carrers de poble i finalitzant al Museu-Col·lecció Etnològica Josep Jané, on hi ha objectes relacionats amb aquestes persones.

En el cas del científic Joan Oró, la seva mare era de Torrebesses i al poble hi havia passat temporades. En el cas del guitarrista i compositor granadellenc Emili Pujol, a Torrebesses hi tenia casa, el Mas Janet, i és allí d'on van sorgir algunes de les seves peces. L'activitat és gratuïta.