POLÍTICA
- L'Albagés , Puiggròs

Detecten persones al cens que fa anys que són mortes

A l'Albagés hi ha almenys quatre casos d'aquests i les famílies no n'havien rebut mai la targeta censal fins a aquests comicis.

(foto: arxiu)

El cens electoral per a les eleccions al Parlament que se celebren avui dijous, 21 de desembre, té errors flagrants en alguns pobles. És el cas de l’Albagés, on s’ha detectat que hi havia inscrites almenys quatre persones que fa anys que són morta. Una és el padrí d’Albert Donés, president d’ERC a les Garrigues i exalcalde del municipi, que va morir el 1996. “A casa vam rebre la targeta censal i no hi vam donar importància, però quan he vist, com a apoderat que sóc, que al cens hi havia gent nascuda el 1910, el 1912 i al poble no hi ha cap centenari...”. Segons Donés, que ha transmès la situació a l’Ajuntament, la incidència podria ser deguda a un problema d’actualització del cens per part de la Diputació.

Fa uns dies, a Puiggròs es va rebre almenys a un domicili la targeta censal de persones que els actuals residents no sabien qui eren. 

L’actualització del cens la fa l’Instituto Nacional de Estadística cada primer dia de mes. Per a les eleccions s’utilitza, però, el que es va tancar el primer dia del segon mes anterior a la convocatòria dels comicis, amb la inscripció dels qui aquell dia eren majors d’edat.