CULTURA
- Arbeca

Arbeca aconsegueix la cessió de la sala-teatre de l’abadia

El consistori i la parròquia signen un conveni, a partir del qual l’Ajuntament farà obres per condicionar el local i adaptar-lo a la normativa. Té un aforament de 220 persones.

(foto: F. Roset)

L'Ajuntament d'Arbeca i la parròquia Sant Jaume han signat aquest desembre el conveni segons el qual la parròquia cedeix al municipi la sala-teatre de l'abadia, propietat de l'arquebisbat de Tarragona, per un període de 15 anys, prorrogable a 15 més. Fins ara, la sala ja s'utilitzava en ocasions puntuals i, fins que va plegar el 2014, per als assaigs de la coral L'Harmonia, però té unes limitacions respecte a la normativa que feien que el consistori hagués d'assumir cada vegada la responsabilitat del que hi pogués passar.

Inversió per a millores

Amb la cessió del local, que és gratuïta, l'Ajuntament durà a terme les obres necessàries per posar la sala al dia. Se suprimirà l'accés actual, per exemple, on hi ha unes escales, i se n'obrirà un sense barreres arquitectòniques; es canviarà tot l'enllumenat de la sala i s'adaptarà el local als requeriments ignífugs. Així mateix, la sala de reunions que hi ha ara es partirà i s'hi faran uns lavabos nous i un camerino. Tot plegat es vol començar al febrer o el març i suposarà un cost de 50.000 euros, que finançarà íntegrament el consistori. Per a una segona fase es deixa la substitució de les cadires, que ara són de fòrmica i ancorades a terra en fileres.

Quarta sala d'actes 

La sala-teatre de l'Abadia té una capacitat de 220 persones i serà el quart local que tindrà Arbeca per a la celebració de diferents tipus d'actes. Se sumarà, així, al Centro -el més gran- i les sales Màrius Torres i República, darrere de l'Ajuntament. No obstant això, amb les obres que es volen fer l'any que ve a l'edifici municipal per acollir un centre d'interpretació de Vilars i material de la Guerra Civil, aquestes dues perdran operativitat, de manera que "ens anirà bé tenir la de l'abadia", explica l'alcalde, Joan M. Simó.