CULTURA
- L'Albi

‘El Cargol’, la revista local de l’Albi, torna a sortir al carrer

L’associació Amics de les Belles Arts ha impulsat la recuperació d’una publicació que existia entre 1974-1977 i 1983-1987. El 22 de desembre es va presentar la nova etapa.

(foto: R.M.)

L'associació Amics de les Belles Arts de l'Albi va presentar el 22 de desembre, al local social de la gent gran, el primer número d'una nova època de la revista El Cargol, una publicació local que havia existit entre 1974 i 1977 i, posteriorment, entre 1983 i 1987. Aquell any, però, va plegar i ja no va tenir continuïtat, fins ara, que els Amics de les Belles Arts s'han decidit a tornar-la a impulsar.

Dues a l'any

El Cargol té una junta formada pels mateixos membres de l'associació Amics de les Belles Arts, alguns dels quals ja havien participat en l'elaboració de la revista anys enrere, i traurà dos números a l'any, un el mes de juliol i un al desembre, de manera que el que es va presentar el dia 22 és el primer. La publicació té per objectiu incloure continguts relacionats amb la gent gran, el jovent, el popular club de pàdel que hi ha al poble, la informació sobre les festes que es vagin celebrant, records del passat local, comparatives de fotos de carrers antigues i actuals, etc. Tot plegat en 28 pàgines, quatre de les quals en color (portada, contraportada i centrals). 
El preu de subscripció és de sis euros a l'any pels dos exemplars i, si es vol comprar una revista solta, el cost és de quatre euros.

Cinc publicacions a la comarca

Amb El Cargol seran cinc les revistes locals que existeixen actualment a les Garrigues. Se suma, així, a les revistes Terrall (les Borges), Fonoll (Juneda), Lo Clarí (la Granadella), El Cérvol (Cervià de les Garrigues) i Reculls 3.0 (Juncosa de les Garrigues). Aquesta última era, fins ara, la més recent i també és una recuperació d'una publicació que ja havia existit temps enrere. En aquest cas, qui l'ha reimpulsat són un grup de joves del municipi, amb la voluntat de treure un número cada tres mesos [v. SomGarrigues, núm. 455]. Anteriorment, havia existit també una revista local a Arbeca, La Borrassa, que es va deixar de publicar a finals del 2012 i de la qual es poden consultar els exemplars en format digital al web de l'Ajuntament. Terrall, Fonoll i El Cérvol formen part, com SomGarrigues, de l'Associació Catalana de Premsa Local i Comarcal (ACPC), que agrupa la gran majoria de capçaleres comarcals de pagament del país des de l'any 1980.