- L'Albi

L’Ajuntament de l’Albi reformarà l’avinguda de Catalunya i en conservarà els llambordins

L'obra, que es vol fer enguany, preveu renovar la xarxa d'aigües i clavegueram i s’elevarà la calçada al mateix nivell que les voreres.

(foto: Xavi Minguella)

L'Ajuntament de l'Albi ha aprovat el projecte per restaurar i reformar part del paviment de l'avinguda de Catalunya, una de les principals entrades a la població, per un import d'uns 60.000 euros. L'obra, que es vol fer enguany, preveu renovar la xarxa d'aigües i clavegueram i, en superfície, un dels canvis més visibles serà l'elevació de la calçada al mateix nivell que les voreres, amb pilones destinades a protegir les zones exclusives de vianants. El consistori preveu conservar els llambordins que hi ha al tram de l'avinguda més proper al nucli urbà, que es recol·locaran anivellats. 

D'altra banda, també s'ha aprovat un projecte per refer els lavabos del Casal, que "sovint és el primer mirall del poble", explica Adrià Vives, primer tinent d'alcalde. Actualment, el consistori enllesteix la millora de 8 km de camins i està netejant uns 700 metres de la llera del riu a la sortida del poble, d'on emanaven fortes pudors cap a les cases. De moment, se'n fa càrrec el municipi però es negocia amb l'Agència Catalana de l'Aigua per tal que n'assumeixi una part.