CULTURA
- Puiggròs

Puiggròs es queda sense l’única botiga del poble i busca algú que se’n faci càrrec

En els últims dies s’hi han interessat un parell de persones i ara el consistori està valorant les opcions. Es confia que al febrer es pugui reobrir l’establiment.

(foto: Xavi Minguella)

Des del 31 de desembre, Puiggròs està sense botiga. L'únic comerç que hi havia, on es venien queviures i tot tipus de productes, va tancar aquell dia, 10 dies després que la persona encarregada comuniqués a l'Ajuntament que ho deixava. El consistori, propietari del local, ha fet una crida per trobar algú del poble que se'n vulgui fer càrrec en els últims dies s’han rebut un parell de propostes, que s’estan valorant i es confia que al febrer es pugui reobrir l’establiment.

"És un servei necessari, sobretot per a la gent gran", explica l'alcalde, Jordi Capdevila. "Sempre va bé tenir botiga al poble, i si anem perdent serveis, malament", afegeix. Situada a l'edifici del Casal Social, la botiga era també on es venia el pa, que es portava de Miralcamp. Ara, els puiggrossencs s'han d'empescar alternatives per tenir-ne.

A les Garrigues hi ha diversos pobles que compten amb una sola botiga de queviures, com els Torms, Granyena, Sunyer, el Vilosell, la Floresta o l'Espluga, entre altres. Alguns, com els Omellons, només tenen forn de pa. Fulleda i Tarrés no tenen cap comerç.