TURISME
- L'Albi , Vinaixa

L'Albi i Vinaixa tanquen el calendari de festes de l'oli a la comarca

Aquest diumenge, 4 de març, i el que ve, dia 11, respectivament.

(foto: Xavi Minguella)

Des de la Fira de l’Oli i les Garrigues que es va celebrar a mitjans de gener a les Borges no hi ha hagut cap més festa relacionada amb aquest producte durant la resta de gener i tot el febrer. Com és habitual, és al març que arriben les últimes de la comarca, les de l’Albi i Vinaixa, que tanquen així un calendari que començava al novembre amb la Fira de l’Oli Verd de Maials, els Camins d’Or Líquid a Aspa i Alfés, la Primera Premsada a la Granadella o la Fira d’Arbeca.

Aquest diumenge, 4 de març, és el torn de l’Albi, on la jornada arrenca amb un esmorzar gratuït a la plaça de la cooperativa, amb cansalada, botifarra negra i blanca i arengades. Durant tot el matí es faran visites a la cooperativa i es podrà adquirir l’oli d’oliva verge extra amb DOP Les Garrigues, a més dels productes de l’agrobotiga local. Per cada compra mínima de 100 euros, l’entitat obsequiarà amb descomptes de 5.

A Vinaixa, la Fira de l’Oli i la Pedra arriba enguany a la 15a edició i tindrà lloc el diumenge següent, 11 de març. De fet, el dia abans ja hi haurà activitats relacionades, com una caminada popular al Puig i la representació de l’obra de teatre La Dansa de la Pluja, a càrrec de Rellotge de Sorras Garriguenc. L’endemà hi haurà esmorzar popular a la cooperativa amb arengades, botifarra a la brasa i pa torrat, visita guiada pel nucli històric i l’església parroquial, que enguany commemora el 700 aniversari, s’inauguraran exposicions i hi haurà jocs inflables, tast de vermuts, exhibició de bike trial, trobada de food trucks amb música ambient i concert de l’orquestra Andrevi del Conservatori de Música de Cervera.