CULTURA
- Les Borges Blanques

Les Borges Negres portarà una vintena d’escriptors i recordarà Manuel de Pedrolo

El festival de novel·la negra que es va estrenar l'any passat a les Borges, Les Borges Negres, celebra la segona edició el 16 i 17 de març.

(foto: Xavi Minguella)

El festival de novel·la negra que es va estrenar l'any passat a les Borges, Les Borges Negres, celebrarà una segona edició el 16 i 17 de març, amb la participació directa d'una vintena d'escriptors distribuïts per taules temàtiques. El dia 16 s'haurà inaugurat el certamen amb un berenar popular de benvinguda i la presentació de la sèrie Capità 47, un conte musical escrit i il·lustrat per Laura Bernis i amb música d'Albert Guinovart. Prèviament, el dia 15, la garriguenca i impulsora del festival, Ramona Solé, presentarà el seu Instint de supervivència.

El dissabte 17, abans de la pausa de dinar, s'entregaran els premis del concurs de relats de temàtica criminal en què han participat els centres de secundària de la comarca i amb què s'ha volgut recordar el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, introduint el títol d'alguna de les seues obres als treballs presentats. Anna Maria Villalonga, comissària de l'Any Pedrolo, escriptora i crítica de novel·la negra, lliurarà els premis.