POLÍTICA

La JNC Garrigues es reactiva i presentarà un nou cap comarcal

L’arbequí Jordi Sumalla va deixar el càrrec l’any passat i des de llavors que l’entitat estava en stand-by. El nou cap es presenta aquest dissabte, en un acte en què hi participarà Josep Rull i es parlarà de la carretera N-240.

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil de l'actual PDeCat -anteriorment, de CDC- presentarà aquest dissabte a les Borges el nou o nova cap comarcal a les Garrigues, l'única comarca de Ponent on faltava lligar aquesta figura després que l'any passat ho deixés l'arbequí Jordi Sumalla, que actualment treballa a Barcelona i que havia estat escollit en el càrrec l'any 2013, quan la JNC de les Garrigues es va refundar després d'un període d'inactivitat. Sumalla va revalidar el càrrec el 2015 [foto].

Ara, precisament, la nova etapa es presenta també com una refundació, i és que amb la marxa de Sumalla l'entitat política juvenil havia quedat en stand-by. El 2017, de fet, no es va atorgar el premi Compromís que la JNC lliura anualment a alguna persona o institució de la comarca, com sí que anteriorment s'havia entregat a l'Ajuntament de la Floresta, al cicle d'olis i vins de l'INS Josep Vallverdú o a l'Espai Macià de les Borges.

N-240, estat de la qüestió
El relleu de Jordi Sumalla encara no s'ha tancat del tot i no serà fins dissabte que la militància el designarà formalment, en un acte de presentació que comptarà amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, que parlarà de l'estat de la qüestió del projecte de duplicació de la carretera N-240. També hi intervindran l'alcalde de les Borges, Enric Mir, i el de Juneda i president del Consell Comarcal, Antoni Villas. Rull havia estat, precisament, secretari general de la JNC a nivell de Catalunya entre el 1994 i el 1998.

A part del cap comarcal, la resta de la JNC garriguenca serà més o menys la mateixa que fins ara, amb alguna incorporació nova. Abans de Sumalla, havien estat caps comarcals de la formació Roger Gassió i Gerard Aliaga, ambdós també arbequins.