TURISME
- La Granadella

La Granadella farà un alberg als antics pisos dels mestres

Pensat per a grups de joves i famílies, s'habilitarà en una part de l'edifici i, de moment, per a setze places, amb la intenció de poder utilitzar la resta en un futur i ampliar a 40.

(foto: C. Roca)

L'Ajuntament de la Granadella té la intenció de rehabilitar l'edifici dels antics pisos dels mestres, a la zona on hi ha l'escola, l'institut i la cooperativa, i convertir-ho en un alberg de joventut, que seria el primer d'aquestes característiques a la comarca. De moment, el consistori ha aprovat inicialment el projecte, que ha estat redactat per l'arquitecta Carme Casals per un pressupost d'execució de 100.495 euros, i resta en exposició pública fins a mitjans de juny. Si no hi ha reclamacions o al·legacions, l'aprovació passaria a definitiva i, per tant, s'obriria el concurs per adjudicar-ne les obres, amb l'objectiu d'iniciar els treballs entre agost i setembre.

Setze places
L'alberg se situarà, de moment, en una part de l'edifici, ja que en una altra hi ha un habitatge, encara en ús, i l'antiga llar d'infants. Una primera fase de l'actuació servirà per habilitar la planta baixa com a recepció, bugaderia, sala d'estar, cuina-menjador i una habitació de dues places. Al primer pis s'hi faran cinc habitacions amb un total de 14 places i dos lavabos. En conjunt, per tant, l'equipament podrà acollir 16 persones. En una segona fase, la intenció de l'Ajuntament és poder utilitzar també la resta de l'edifici i arribar a la quarantena de places.

Mancança a la zona
L'alcalde de la Granadella, Carlos Gibert, explica que amb el futur alberg es vol obrir la possibilitat d'allotjament a grups de joves, grups de treball, famílies, etc. "Falten llocs d'aquest tipus per dormir i com a Ajuntament no tindria cap sentit promoure un hotel, ja n'hi ha algun i també cases rurals, en canvi, un alberg fa falta", diu. Una de les opcions de gestió que s'intentarà és entrar a la xarxa d'albergs de joventut de la Generalitat, Xanascat, que a tot Ponent només en té un a la ciutat de Lleida.