POLÍTICA
- L'Albi

Tots Fem l'Albi demana que es canviï el nom del carrer de la Constitució

La formació ha presentat una moció per al pròxim ple en què també insta l'equip de govern a posar un llaç groc i una pancarta pels presos polítics a la façana de l'Ajuntament.

(foto: Xavi Minguella)

El grup municipal Tots Fem l’Albi-AM, a l’oposició, ha registrat una moció a l’Ajuntament d’aquesta població en què demana que l’equip de govern, d’acord amb els veïns, entitats i grups municipals, canvïi el nom del carrer de la Constitució i passi a anomenar-lo carrer Primer d’Octubre. “La Constitució ha deixat de representar la majoria i s’usa amb un esperit retrògrad i repressor”, diu la formació, que defineix el dia del referèndum com “una històrica jornada que marcarà un abans i un després en el nostre futur col·lectiu”.

A la mateixa moció, Tots Fem l’Albi-AM insta l’equip de govern a col·locar en un lloc destacat de la façana de l'Ajuntament un llaç groc i una pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics i exiliats". Finalment, el grup municipal proposa també que el proper carrer o avinguda de l'Albi al que es doni nom sigui "de la República". “La República Catalana representa l'anhel de la majoria dels albinencs i albinenques (el vot a les llistes republicanes va superar el 75% el passat 21-D i el sí va obtenir el 91% dels vots l'1-O) i ha de ser present en el nostre nomenclàtor”, afirmen. La moció es debatrà al pròxim ple municipal, que s’ha de celebrar al setembre.

Crítica per manca de visibilitat
Tots Fem l’Albi-AM argumenta la moció per la “nul·la visibilitat” que l’actual equip de govern, diuen, ha donat fins ara al fet que a l’Albi hi hagi “una majoria de partidaris de la República, del dret a decidir i de les llibertats en el sentit més ampli”. La formació assegura que “en els discursos de l'alcaldessa “no s’ha fet mai cap referència oral o escrita a la situació política d'excepció que viu el país i fins i tot es van retirar en el seu moment els llaços grocs de la porta de la casa de la vila”.