HISTÒRIA
- Les Borges Blanques

El museu de Cal Pauet exposa jocs dels anys 30

Durant els dies de Festa Major de les Borges s'hi podran veure exemplars de mecano, cromos de la Guerra Civil o jocs del parxís, l'oca i les dames de l'època.

(foto: M.A.)

El museu de Cal Pauet, a les Borges, està ultimant una nova mostra de peces antigues, en aquest cas un conjunt de jocs dels anys 30 que s’exposaran temporalment durant els dies de Festa Major del municipi, de l’1 al 4 de setembre, al preu simbòlic d’un euro l’entrada. S’hi podran veure, per exemple, exemplars del popular meccano, un dels quals es remunta al 1920, l’època en què es van començar a distribuir per Catalunya. Així mateix, s’hi trobaran cromos de figuretes de soldats i demés elements militars de la Guerra Civil, inicialment del cantó republicà però també del franquista. Jocs de parxís, de l’oca, de les dames, figuretes de circ, puzzles, dominos, construcció de barcos, cartolines de tir al blanc o bitlles són altres de les peces amb què jugaven els infants de fa 80 anys i que s’exposaran al museu. La mostra compta fins i tot amb unes figures de toreros que correspondrien a finals del s. XIX.

El museu de Cal Pauet és una iniciativa particular del borgenc Josep M. Anglès i va obrir l’any 2016 en un local de la seva propietat, al centre de la població, on exposa multitud d'objectes relacionats amb la iconografia i els costums dels anys 50, principalment. Des d'aleshores, el nombre d'objectes exposats ha anat augmentant fins als més de 1.300 actuals.