POLÍTICA

Els garriguencs es tornen a mobilitzar per la Diada

L’Assemblea Nacional Catalana confirma 15 autocars contractats a les Garrigues, una xifra similar a la de l’any passat. Al conjunt de Ponent seran més que el 2017.

(foto: arxiu)

La gran quantitat de gent que opta pel cotxe fa difícil preveure una participació major o menor de garriguencs a la Diada de l'11 de setembre d'enguany a Barcelona, la primera després del referèndum de l'1 d'octubre, de l'empresonament de polítics i líders socials i de l'exili de mig Govern de la Generalitat. Si ens fixem en el nombre d'autocars contractats, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) confirma a SomGarrigues que en té reservats 15, una xifra similar a la de l'any passat. Igualment, l'entitat organitzadora destaca que al conjunt de la Regió 6, que correspon a les comarques de Ponent, al tancament d'aquesta edició ja hi havia més autocars reservats i més samarretes venudes que les xifres del 2017.

A la Diagonal de Barcelona
La Diada de 2018 repeteix part de l'escenari del 2014, el de la V que formaven l'avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona sota el lema "Ara és l'hora" i que va congregar, amb dades de la Guàrdia Urbana, 1,8 milions de manifestants. En aquella ocasió, des de les Garrigues es van noliejar 31 autocars. La d'enguany porta per lema "Fem la República Catalana" i posa èmfasi en l'1 d'octubre. "Si l'any passat vam sortir a defensar el referèndum, aquest any hem de sortir a exigir als nostres dirigents polítics que se n'apliqui el resultat", diu l'organització.

Com en anteriors ocasions, el recorregut de la manifestació s'ha dividit en trams. A les Garrigues correspon el 7, entre les populars torres de la Caixa i el centre comercial Illa Diagonal.